Rumeli Göçmenlerinin Geleneksel lezzetleri

Samakof Tatlısı (üsküp)
Bayramların olmazsa olmazlarından

Malzeme:
4 yumurta
200 gr. Margarin (aslı tereyağ)
1 bardak kekun
1 bardak normal un
500 gr. Süt
Şerbet: 4 bardak şeker
3 bardak su

200 gr. Yağ kızdırılıp, süt ilave edilir. İkisi beraber kaynatılır. Kaynayan sütü un ilave edilip tahta kaşıkla çevrilir ve hamur haline getirilir. Bir parça margarin
hamura atılıp ateşte birkaç defa çevrilir. Hamur ılınınca yumurtalar yedirilip elle şekil verilir ve tepsiye dizilir. Tepsi fırından verilip çıkarıldıktan sonra 4 bardak
şeker ile 3 bardak su kaynatılıp (ılık ya da sıcak) tatlının üzerine dökülür.

0 yorum: