ANITKABİR ÖZEL DEFTERİ

ÇOK GÜZEL MUTLAKA İZLEYİN.!!!




*Anıtkabir özel defteri, elektronik ortamda tüm vatandaşlara açılmış. ÇOK ÜZEL MUTLAKA İZLEYİN


*sizlerle paylaşmak istedim.



*Bağlantı aşağıda, kayıt yaptırıp deftere yazı da yazabiliyorsunuz.



*Ayrıca ANITKABİR'İ üç boyutlu olarak gezebilirsiniz



Bilgilerinize,


http://www.anitkabirozeldefteri.com/


*Ayrıca: öğretmenler, öğrencilerine, öğrenciler, arkadaşlarına hasılı tüm

dostlarınıza iletin ve sık kullanılanlar listesine eklemelerini sağlayın bu


adresi...

Şevval'de '6' gün oruç tutalım




Ramazan’ın atmosferini artık yaşayamayacağız diye üzülmeyin. Bir yılımızı ibadetle geçirmiş gibi sevap alabileceğimiz Şevval oruçları bizi bekliyor. “Kim Ramazan orucunu tutar ve ona Şevval ayından altı gün ilave ederse, sanki bir yıl oruç tutmuş olur.” (Müslim, Sıyâm, 204; Tirmizi, Savm, 53) Ramazan ayı ve bayramından sonra şevval ayı içinde “altı gün orucu” adıyla bilinen orucu tutmak sünnettir. Şevvâl ayının ilk gününde -ki Ramazan bayramının ilk günüdür- oruç tutulması haramdır. Bayramın diğer günlerinde ve şevvâl ayında kaza veya nafile oruç tutulabilir. Oruç ayı Ramazan’ın tamamlayıcısı durumunda olan şevvâl ayında tutulacak altı günlük oruç, bir Müslüman’a bütün bir yıllık oruç sevabı kazandıracaktır. Bu altı günlük orucun birbiriyle bitişik olması, yani hiç ara vermeden tutulması mecburiyeti yoktur; aralıklarla da tutulabilir. Şevvâl ayında tutulacak altı günlük oruçla, bir yıl oruç sevabının nasıl elde edileceği alimlerce şöyle ifade edilir: Dinimizde, bir iyilik yapana on sevap verileceği yolundaki hadis esas alındığında, bir Müslüman otuz günlük Ramazan orucuna ek olarak şevvâl ayındaki altı günlük oruçla otuz altı gün tutmuş olmaktadır. Bu otuz altı rakamı, hadiste ifade edilen on kat sevap ile çarpıldığı zaman 360 gün elde edilir. Böylece kamer ay hesabıyla bütün bir yıl oruçla geçirilmiş gibi olur.
Ebû Eyyûb radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Ramazan orucunu tutan ve buna şevval ayında altı oruç daha ekleyen kişi, bütün seneyi oruçlu geçirmiş gibi olur.” (Müslim, Sıyâm 204)

BİRKAÇ İYİ İNSAN


Istanbul’daki sel felaketinden barınaklardaki tutsak köpekler de etkilendi. Ne yazık ki, ilk gün 11 yetişkin ve 25 yavru köpek çamurun içinde boğularak öldü. Ardından, gönüllüler barınağa ulaştılar. Geriye kalan 154 köpeği kurtararak Bakırköy ve Fatih Belediyesi ve SHKD barınaklarına götürdüler. Belediye ekipleri, tüm başvurulara rağmen olay yerine çok geç ulastı. Kurtarma operasyonunu gönüllüler kendi imkanları ile gerçekleştirdiler.

Elli kadar gönüllünün bu zor koşullarda oraya ulaşması ve kendi hayatlarını tehlikeye atarak bu operasyonu gerçekleştirmesi, Türkiye’deki hayvan koruma mücadelesi ile ilgili umut vericiydi. “Bir gün kazanacağiz.”

ÜÇ BOYUTLU ŞALIM




bu şalı annem ördü bir çok arkadaşımda yapılışı var
yinede takılırsanız yardımcı olurum .Kolay gelsin

BEBEK YELEKLERİ

0 yorum



bu bebek yeleklerini kermesler için örmüştüm.çok kolay bir bebek yeleği hemen hemen her renkten ördüm.
100 ilmekle arkadan başlanıyor ve dikişsiz bir bütün olarak örülüyor
pembe bebek yeleği minik prenseslere.....

bu şirin bebek yeleğini bir arkadaşımın torununa ördüm güle güle giysin .inci düğme ve saten kurdela ile süsledim

TAKILAR


bu takı kutusunuda ben yaptım