Kaymakçina yada kaymaçına (Üsküp)





Biz Kaymacına olarak biliyoruz.Hıdırellezde özellikle yaparız içinde süt ve yumurta olduğu için, inanışlara göre sağlık sıhhat olsun diye...
İçinde çok yumurta olduğu için biraz yumurta kokuyor yumurta sevmeyenler denemesin yada içine vanilya falan atsınlar ama bir kere denenmesi gereken çok güzel bir tat...
Krem karamele benzer ama benmaride değil direkt fırına veriliyor ve alta şeker yakılmıyor.



Malzeme:
1 kilo süt
7 yumurta
13 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı
Hepsi birlikte yumurta teli ile çırpılır mikser özellikle kullanmayın çatalla falan çırpılnınca daha güzel oluyor.ve bir kaba dökülür.(Fırın tepsisi tam ) 175 derece fırında üzeri kahverengi benekler halinde hafif kızarana kadar 75 dakika pişirilir.
Afiyet Olsun

0 yorum: